Camerasystemen en

deur- en raamsensoren

Met camera’s ingebouwd in deurbellen, of in deurspionnen, maar ook met aparte bewakingscamera’s kan een deel van de omgeving van uw huis in de gaten worden gehouden en kan soms zelfs worden vastgelegd wie daar op een bepaald moment is geweest. We weten dat inbrekers daar niet echt van gediend zijn en er gaat van dit soort producten dan ook zeker een afschrikwekkende invloed uit.

Digitale deurspion

Veel mensen doen niet graag de deur open als ze alleen thuis zijn, vooral 's avonds. De digitale deurspion vervangt het traditionele kijkgat in de deur. Op het lcd-scherm aan de binnenzijde kunt u direct zien wie er aanbelt. Het is zelfs mogelijk om een foto of filmpje te maken van degene die voor de deur staat. Ook is een koppeling met een smartphone mogelijk, zodat u vanuit de luie stoel, of als u ergens anders bent, kunt zien wie er voor de deur staat. In combinatie met slimme deursloten die op afstand opengedaan kunnen worden, ontstaan geheel nieuwe mogelijkheden om mensen al of niet toegang te geven tot uw woning.

Deur- en raamsensoren

Een magneetcontact op een deur of raam zorgt ervoor dat er een melding wordt verstuurd naar een app of een alarmcentrale zodra een deur of raam opengaat. 

Camera’s

Met slimme beveiligingscamera’s kunt u via uw smartphone of tablet livebeelden bekijken van uw huis, ongeacht waar u zich bevindt. U kunt zelfs een melding ontvangen als er bijvoorbeeld iemand de tuin inloopt of als er beweging wordt gedetecteerd op uw oprit. U kunt voortaan met een gerust hart de deur uit.

Altijd thuis met een beveiligingscamera
Een camera schrikt niet alleen inbrekers af, maar geeft u ook de mogelijkheid om te zien wat zich afspeelt in en rondom uw huis. U kunt eenvoudig via uw smartphone live beelden bekijken van uw camera, meldingen ontvangen bij beweging en zelfs een gesprek voeren met degene die voor uw deur staat. Voor duidelijke beelden in het donker zijn er ook camera’s met een ingebouwde spotlight.

 

Waar moet u op letten bij beveiligingscamera’s?

Allereerst is het goed om te bepalen of u losse camera’s nodig heeft die met een app bediend kunnen worden of een compleet systeem met harde schijf voor het opslaan van beelden en uitgebreide bewegingsdetectie. Er zijn bekabelde en draadloze WiFi camera’s, waarbij u rekening moet houden met het trekken van internet- of beeldkabels (een draadloze camera hoeft u alleen te voorzien van stroom). Uiteraard is ook beeldkwaliteit essentieel. Hoe hoger de resolutie van de camera, hoe scherper de beelden. Houd ook rekening met nachtzicht en of een camera geschikt is voor buitengebruik. Voor 24/7 controle is het handig als de camera gekoppeld kan worden aan een app om live beelden via uw smartphone te bekijken, ongeacht waar u bent.

Er zijn ook deurbellen met ingebouwde camera en luidsprekerfunctie.

Meer informatie?

We geven veel informatie op deze website. Mogelijk is niet alle informatie in uw situatie van toepassing. Daarvoor hebben we een app ontwikkeld, waarmee u aan de hand van foto’s stap voor stap kunt bekijken welke beveiliging u nu heeft en of deze voldoet.

Is jouw huis al 100% inbraakproof?

Download de app en doe de check!

Wilt u direct meer informatie ontvangen over het beveiligen met camerasystemen en deur- en raamsensoren? Dan kunt u contact opnemen met Yale en Ring; zij zijn partners van onze stichting. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 16.30 uur via onderstaande telefoonnummers.

Is uw woning al 100% inbraakproof?

Download de app

en doe de check!

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn

Contact

info@stichtingnipw.nl

033 455 8778

Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken

De Brand 10 – 1e etage

3823 LH Amersfoort

KVK 60895527
 

Logo NIPW schild.png