Als een huis een achterdeur heeft, dan slaan inbrekers daar bij voorkeur hun slag. Maar liefst 39% van de inbraken gaat via de achterdeur. Er passeren bijna geen mensen, het is er vaak donker én ongeveer een derde van de sloten zijn van zodanig slechte kwaliteit dat een inbreker binnen twee minuutjes binnen staat. Om uw woning optimaal te beveiligen adviseren wij om uw deuren te voorzien van:
Mist u één van deze producten dan is de beveiliging niet meer effectief.
Wilt u direct meer informatie ontvangen over het beveiligen van uw achterdeur? Dan kunt u contact opnemen met Nemef, een partner van onze stichting. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 16.30 uur via onderstaande telefoonnummers.

Belangrijke maten bij vervanging slot en beslag

Let bij de keuze van veiligheidssloten en veiligheidsbeslag op twee afstandsmaten, die van belang zijn bij het goed monteren van deze producten.

Afstand of steekmaat (hart tot hart)

De steekmaat is te meten vanaf het hart van het krukgat tot en met het hart van het cilindergat. Over het algemeen worden twee maatvoeringen gehanteerd: 55mm en 72mm. De meest voorkomende afstand is 55mm. Bij nieuwbouwwoningen is de afstand meestal 72 mm. Bij een veiligheidsslot met steekmaat 55mm hoort ook veiligheidsbeslag met steekmaat 55mm. Bij een veiligheidsslot met steekmaat 72mm hoort een veiligheidsbeslag met steekmaat 72mm.
hoe beveilig ik beter mijn achterdeur

Doornmaat:

De doornmaat is te bepalen door de afstand te meten van de voorplaat tot en met het hart van het krukgat. Deze afstand bedraagt 50mm of 60mm. De meest voorkomende doornmaat is 50mm.
hoe beveilig ik beter mijn achterdeur

Belangrijk bij vervanging cilinder

Bij het vervangen van uw cilinder dient u de cilinderlengte op te meten. Ter hoogte van de cilinder meet u de cilinderlengte naar de binnenzijde en de buitenzijde van de deur inclusief het veiligheidsbeslag. U moet dus twee maten opmeten!
hoe beveilig ik beter mijn achterdeur