Hoe beveilig ik beter… mijn dubbele deuren?

Dubbele deuren zijn één van de zwakste plekken in uw huis als het gaat om inbraakgevoeligheid. Met eenvoudig handgereedschap, zoals een schroevendraaier of kleine koevoet, zijn dubbele deuren vaak snel en redelijk eenvoudig te openen.

Zijn uw dubbele deuren voorzien van goed hang- en sluitwerk?

Heeft u een enkel slot, niet voorzien van een SKG keurmerk, en wordt één van de deuren niet met grendels afgesloten, dan is uw dubbele deur een uiterst gemakkelijke prooi voor een inbreker. Hebben uw deuren een meerpuntsslot (SKG**/***), dan is de beveiliging al weer wat beter en als één van de deuren wordt vastgezet met stevige grendels of kantschuiven aan de boven- en onderkant, ook dan hebben inbrekers al weer wat meer werk. Echter, uit de praktijk blijkt dat vooral de wijze waarop de spleet tussen de deuren is afgedekt, van invloed is op de mate van inbraakwerendheid van dubbele deuren.
hoe beveilig ik beter mijn dubbele deur

Is de ruimte tussen de deuren afgedekt met hout?

Tijdens een inbraakpoging wordt deze afdeklat snel weggebroken en komen de sluitpunten van het slot direct in zicht. Het forceren van de sluitpunten met een koevoet of grote schroevendraaier kan snel beginnen. Meestal is een inbreker in enkele minuten binnen, ook bij de beste sloten, want de deuren en sloten worden gewoon geforceerd.
hoe beveilig ik beter mijn dubbele deur

Is de ruimte tussen de deuren afgedekt met een aluminium afdekflens?

Tijdens de inbraakpoging moet eerst de aluminium afdekflens worden opengebroken, voordat de sluitpunten bereikbaar zijn. Een dergelijke aluminium afdekflens is onderdeel van zogenaamde deurnaalden. Zeker als hier speciale buigpunten in zijn opgenomen, is het een tijdrovend karwei deze afdekflens op de juiste punten om te buigen. Overigens gaat dit gepaard met veel krachtsinspanning en lawaai. Iets waar geen inbreker op zit te wachten! Deurnaalden met afdekflens, inclusief meerpuntssluiting en schuifgrendels (compleet verpakt, incl. bevestigingsmaterialen), worden geleverd door de professionele ijzerwarenvakhandel.
hoe beveilig ik beter mijn dubbele deur

Meer informatie?

We geven veel informatie op deze website. Mogelijk is niet alle informatie in uw situatie van toepassing. Daarvoor hebben we een app ontwikkeld, waarmee u aan de hand van foto’s stap voor stap kunt bekijken welke beveiliging u nu heeft en of deze voldoet.