Hoe beveilig ik beter… mijn schuur/ kelderbox

Vaak minder in het zicht in de achtertuin staat een schuur of berging. In appartementen staan de kelderboxen veelal helemaal apart, zonder dat voorbijgangers er erg in hebben dat hier iets niet pluis is. Een groot deel van het beslag van deze deuren is van zodanig slechte kwaliteit dat een inbreker binnen twee minuutjes binnen staat. Om uw berging of kelderbox optimaal te beveiligen adviseren wij om uw deur te voorzien van:
Mist u één van deze producten dan is de beveiliging niet meer effectief.
Wilt u direct meer informatie ontvangen over het beveiligen van de deur van uw berging of kelderbox? Dan kunt u contact opnemen met Nemef, een partner van onze stichting. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 16.30 uur via onderstaande telefoonnummers.

Belangrijke maten bij vervanging slot en beslag

Let bij de keuze van veiligheidssloten en veiligheidsbeslag op twee afstandsmaten, die van belang zijn bij het goed monteren van deze producten.

Afstand of steekmaat (hart tot hart)

De steekmaat is te meten vanaf het hart van het krukgat tot en met het hart van het cilindergat. Over het algemeen worden twee maatvoeringen gehanteerd: 55mm en 72mm. De meest voorkomende afstand is 55mm. Bij nieuwbouwwoningen is de afstand meestal 72 mm. Bij een veiligheidsslot met steekmaat 55mm hoort ook veiligheidsbeslag met steekmaat 55mm. Bij een veiligheidsslot met steekmaat 72mm hoort een veiligheidsbeslag met steekmaat 72mm.
Hoe beveilig ik beter mijn schuur/ kelderbox

Doornmaat:

De doornmaat is te bepalen door de afstand te meten van de voorplaat tot en met het hart van het krukgat. Deze afstand bedraagt 50mm of 60mm. De meest voorkomende doornmaat is 50mm.
Hoe beveilig ik beter mijn schuur/ kelderbox

Belangrijk bij vervanging cilinder

Bij het vervangen van uw Bij het vervangen van uw cilinder dient u de cilinderlengte op te meten. Vanaf het midden van het slot meet u de cilinderlengte naar de binnenzijde en de buitenzijde van de deur inclusief het veiligheidsbeslag.
Hoe beveilig ik beter mijn schuur/ kelderbox