De voordeur is zeer in trek bij inbrekers. In 32% van de gevallen vindt daar een inbraak plaats. Beveilig uw voordeur dus goed. Om uw voordeur goed mechanisch te beveiligen heeft u minimaal SKG*** veiligheidsbeslag nodig, bij voorkeur aangevuld met veiligheidssloten, – cilinder en –sluitkom. Om uw woning optimaal te beveiligen adviseren wij om uw deuren te voorzien van:
Mist u één van deze producten dan is de beveiliging niet meer effectief.
Wilt u direct meer informatie ontvangen over het beveiligen van uw voordeur? Dan kunt u contact opnemen met Nemef, een partner van onze stichting. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 16.30 uur via onderstaande telefoonnummers.

Belangrijke maten bij vervanging slot en beslag

Let bij de keuze van veiligheidssloten en veiligheidsbeslag op twee afstandsmaten, die van belang zijn bij het goed monteren van deze producten.

Afstand of steekmaat (hart tot hart)

Let bij de aanschaf van nieuw veiligheidsbeslag altijd op de afstand of steekmaat. De afstand of steekmaat is te meten vanaf het hart van het krukgat tot en met het hart van het cilindergat. In Nederland zijn over het algemeen drie maatvoeringen die gehanteerd worden: 55mm, 72mm en 92mm. De meest voorkomende afstand is 55mm. Bij nieuwbouwwoningen is de afstand meestal 72 of 92mm.

hoe beveilig ik beter mijn voordeur

Doornmaat:

De doornmaat is te bepalen door de afstand te meten van de voorplaat tot en met het hart van het krukgat. Deze afstand bedraagt 50mm of 60mm. De meest voorkomende doornmaat is 50mm.
hoe beveilig ik beter mijn voordeur-4

Belangrijk bij vervanging cilinder

Bij het vervangen van uw cilinder dient u de cilinderlengte op te meten. Ter hoogte van de cilinder meet u de cilinderlengte naar de binnenzijde en de buitenzijde van de deur inclusief het veiligheidsbeslag. U moet dus twee maten opmeten!

Meer informatie?

We geven veel informatie op deze website. Mogelijk is niet alle informatie in uw situatie van toepassing. Daarvoor hebben we een app ontwikkeld, waarmee u aan de hand van foto’s stap voor stap kunt bekijken welke beveiliging u nu heeft en of deze voldoet.
hoe beveilig ik beter mijn voordeur