VERLICHTING

Als een huis ’s avonds volledig onverlicht is, nodigt dit een langslopende gelegenheidsinbreker uit om nu zijn slag te slaan. U geeft hiermee immers aan: we zijn nu niet thuis! Door verlichting te laten branden, geeft u een ‘bewoonde indruk’. Een inbreker zal niet zo snel een huis binnendringen waarvan hij vermoedt dat de bewoners thuis zijn.

Dat verhoogt inderdaad wel ietsje uw energierekening, maar uw huis open­gebroken aan­treffen en ervaren dat uw (soms heel dierbare en waarde­volle) spullen zijn gestolen, is al helemaal geen pretje. Een inbreker werkt het liefst in het donker. Lampen rondom het huis, maar in ieder geval bij de voor- en achterdeur en eventueel bij openslaande ramen op de benedenverdieping, werken preven­tief. Een inbreker wil niet het risico lopen gezien te worden en verlichting vergroot zijn zichtbaarheid. U kunt een lamp op die plekken de hele nacht laten bran­den; vooral als u voor LED-verlichting kiest, zijn de stroomkosten op jaarbasis gering.

 

U kunt er ook voor kiezen om een bewegingssensor te plaatsen bij de lamp, of een lamp met ingebouwde bewegingssensor te nemen. Dan gaat de lamp aan als de inbreker ernaartoe loopt. Voor een extra schrikeffect bij de inbreker is het slim om de bewegingssensor bijvoorbeeld ook aan te sluiten op een lamp ergens op de bovenverdieping, Er zijn ook lampen met bewegingssensor die op oplaadbare batterijen (een jaar lang) of op zonne-energie werken en dus is stroomaansluiting (en eventueel kabels trekken) niet meer nodig.

Is uw woning al 100% inbraakproof?

Download de app

en doe de check!

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn

Contact

info@stichtingnipw.nl

033 455 8778

Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken

De Brand 10 – 1e etage

3823 LH Amersfoort

KVK 60895527
 

Logo NIPW schild.png